Crearea unui site web folosind 3 metode

Exista multe lucruri care ar trebui luate in considerare inainte de a lansa primul site web. Unul dintre primii pasi este sa decizi ce metode alegi ca sa creezi site-ul. Poti incepe comparand optiunile de mai jos.

 

Crearea site-ului folosind website builder

 

Crearea site-ului folosind un website builder

 

Un website builder reprezinta un software online oferit de companiile de gazduire care iti permite sa creezi si sa lansezi un site web fara a scrie cod. Acestea includ companii precum Wix, Weebly, SiteBuilder, SquareSpace.

 

Beneficii

Un website builder este ideal pentru incepatori datorita interfetelor sale usor de utilizat. Toate ofera templateuri de pagini cu diverse functionalitati, slidere si editoare care simplifica personalizarea site-ului web.

Nu numai asta, dar multe website buildere precum Wix sunt gratuite si daca ai nevoie de functionalitati suplimentare te va costa cativa dolari pe luna.

 

Dezavantaje

Desi website builderele sunt usor de utilizat si ieftine, vin cu limitarile lor. Una dintre ele este ca nu ai acces la codul sursa iar setarile sunt limitate.

In cazul pachetului gratuit oferit, esti limitat de numarul de pagini pe care le poti avea, de spatiul de stocare si de numele de domeniu pe care il poti alege. In multe cazuri, aceste companii isi rezerva dreptul de a afisa reclame in pachetul gratuit, astfel vei fi nevoit sa platesti ca sa nu mai fie afisate reclamele.

 

Concluzie

Website builderele sunt cele mai bune pentru incepatorii care doresc sa creeze site-uri web mici si personale. De asemenea, pot fi o optiune pentru afacerile mici, in functie de nevoile lor.

 

Crearea site-ului WordPress

 

Crearea site-ului folosind un CMS

 

Un sistem de gestionare a continutului (CMS) este un tip de software precum WordPress, Joomla sau Drupal, care iti permite sa creezi si sa gestionezi continut digital. CMS-urile sunt mai versatile decat website builderele.

WordPress este cel mai popular sistem de gestionare a continutului. Poti incepe sa utilizezi spatiul oferit gratuit pe serverul WordPress.com, dar cea mai buna optiune este gazduirea pe un server propriu, descarcand versiunea completa a CMS-ului WordPress. Software-ul este intotdeauna gratuit, dar va trebui sa platesti pentru gazduire prin intermediul unei companii, de exemplu gazduire.ro.

Dupa ce ai configurat domeniul adaugand nameserverele companiei de hosting, instaleaza software-ul pe site-ul tau. Din fericire, majoritatea companiilor de hosting, precum cea mentionata mai sus, ofera o instalare cu un singur click pentru a usura procesul. Compania de hosting iti va trimite un e-mail atunci cand instalarea va fi finalizata. Apoi acceseaza site-ul tau si incepei sa il personalizezi, editezi, completezi!

 

Beneficii

Cu un CMS ca WordPress, vei avea acces la mii de teme si template-uri gratis sau poti cumpara teme si template-uri premium . Poti instala, de asemenea, pluginuri care extind functiile site-ului tau si ai acces la codul sursa pentru a il personaliza complet.

WordPress poate gestiona de la cele mai mici site-uri personale la site-urile companiilor mari. De fapt, multe branduri mari precum Tech Crunch, Time si The Wall Street Journal folosesc WordPress.

WordPress poate gazdui bloguri, site-uri de portofoliu, site-uri de comert electronic (magazine online, marketplace-uri etc.), forumuri, site-uri de booking si multe altele. In plus, WordPress, vine cu instrumente pentru a face site-ul tau mobile-friendly si usor de gasit pe motoarele de cautare.

 

Dezavantaje

Este necesar sa ai un minim de cunostinte tehnice atunci cand folosesti un sistem de gestionare a continutului, dar avand in vedere popularitatea CMS-urilor, este foarte usor sa gasesti ajutor pe Internet.

De asemenea, retineti ca securitatea este o problema importanta.

 

Concluzie

Sistemele de gestionare a continutului sunt o alegere excelenta pentru majoritatea oamenilor, pentru ca utilizand astfel de CMS-uri exista o multime de informatii despre administrarea site-ului disponibile pe Internet. Cu toate acestea, aceste CSM-uri s-ar putea sa nu fie potrivite pentru toate site-urile cum ar fi: site-uri ale unor companii mari (de exemplu, banci), site-uri ale unui sistem electronic financiar, dar asta doar pentru ca functionalitatea complexa necesita scrierea de module complexe. Dar daca aveti anumite abilitati sau buget pentru proiect, aceste probleme pot fi rezolvate cu usurinta, deoarece WordPress este un CMS universal.

 

Crearea site-ului custom

 

Crearea site-ului custom (sau de la 0)

 

Ultima optiune pentru a crea un site web este de a proiecta un site custom, adica de la zero. Poti crea site-ul tau folosind HTML, care este un limbaj de marcare recunoscut la nivel mondial care controleaza forma si continutul site-ului tau.

Daca esti gata sa inveti, poti crea propriul site web in HTML; daca nu, puteti angaja o agentie de web development pentru a face acest lucru in locul tau. HTML poate fi utilizat in combinatie cu JavaScript, CSS, software de web design ca Dreamweaver si multe altele.

 

Beneficii

Crearea unui site web custom cu HTML este o optiune buna pentru site-urile web statice. Aceasta metoda iti permite sa personalizezi complet aspectul si sa adaugi functionalitatile dorite. Iar daca nu intentionezi sa iti schimbi continutul in viitor poti sa nu efectuezi mentenanta.

In plus, aceste site-uri sunt mai sigure din punct de vedere al securitatii decat cele create folosind website buildere sau anumite CMS-uri.

 

Dezavantaje

Daca nu ai cunostintele necesare si vrei sa-l creezi tu, te vei trezi in impas destul de repede. Daca reusesti intr-un final sa-l creezi, s-ar putea sa fi dezamagit de rezultat cand il vei compara cu un site custom realizat de o agentie de web development. Oamenii cand se gandesc la o agentie isi imagineaza ca pentru acel site sau proiect se desemneaza un programator si acesta de ocupa cap – coada de site, dar nu e asa. Realitatea este ca atunci cand apelezi la serviciile unei agentii, o echipa intreaga (programator, designer, project manager etc) se va ocupa de proiectul tau.

 

Concluzie

Daca nu ai un buget sau ai un buget mic, este o solutie viabila sa creezi tu site-ul in HTML, insa daca ai la dispozitie un buget adecvat cel mai bine apelezi la o agentie de web development.

Crearea unui site custom este mai dificila decat pare, daca o faci de unul singur. Cand apelezi o agentie trebuie sa iei in considerare faptul ca o echipa intreaga se va ocupa de proiectul tau.

 

Cand scopul tau este crearea unui site trebuie sa iei in considerare nevoile tale, bugetul si nivelul abilitatilor tale, abia dupa poti lua o decizie in privinta solutiei optime pentru tine si afacerea ta.

Despre noi

IOmedia este o agentie specializata in servicii de dezvoltare web, aplicatii software, servicii de web design, marketing online si tutoriale video.

Solicita oferta

Oferim servicii care iti vor creste afacerea online.

Ultimele noutati!

Ultimele articole

Vezi toate articolele