Sfaturi utile pentru optimizarea SEO in pagina (On-Page SEO)

Pentru ca site-ul sa avanseze cu succes in cautare, sa castige popularitate si trafic, acesta trebuie optimizat SEO corespunzator. Fara optimizarea pentru motoare de cautare (SEO), este imposibil sa aducem site-ul in topul SERP (Search Engine Results Pages), pentru a atrage publicul tinta de la Google, Bing sau alte motoare de cautare.

Optimizarea SEO in pagina (On-Page SEO) este etapa a activitatii de promovare. Cum sa facem acest proces mai productiv si mai eficient? Iata cateva sfaturi utile de SEO pentru a te ajuta sa intelegi ce trebuie sa faci pentru a face o optimizare in pagina buna.

 

Proiectarea continutului si prezentarea competenta

Optimizarea SEO in pagina se refera la activitatile desfasurate pe site. Rezultatul optimizarii ar trebui sa fie o crestere a vizibilitatii in motoarele de cautare, o crestere a relevantei continutului si o crestere a traficului. O vizibilitate buna in motoarele de cautare contribuie la recunoasterea site-ului de catre utilizatorilor si la cresterea popularitatii.
Cand face click pe linkul din cautare, utilizatorul doreste sa vada nu numai continut util, ci si continut care sa aiba un design frumos. Textele bine structurate sunt mai bine percepute de cititori si motoarele de cautare. Una dintre etapele importante este proiectarea continutului.

Nu este permisa utilizarea textului fara paragrafe. Este necesara impartirea informatiilor in fragmente, nimeni nu va citi un text lung ce pare fara inceput si fara sfarsit. Nu folosi un numar mare de sublinieri, texte bolduite sau colorate; toate acestea agraveaza perceptia.

Continut formatat corect contine legaturi interne. Linkurile directioneaza cititorii catre alte pagini legate. Linkurile sunt puse pe materiale similare, completari utile care dezvaluie subiectul propus in articolele anterioare.

Optimizare seo in pagina - On-page seo

 

Publicarea de imagini sau ilustratii face continutul mai atragator. Este mai usor pentru utilizatori sa absoarba informatii textuale daca acestea sunt prezentate alaturi de imagini tematice. Motoarele de cautare raspund, de asemenea, pozitiv la imaginile relevante. Cand optimizati imaginile, completati titlu  si descrierea (tag-ul alt). Este recomandabil sa utilizati cuvinte cheie in text. Acest lucru iti va permite sa gasesti imagini printr-o cautare a cuvintelor cheie. Titlurile si descrierile scurte ar trebui sa fie unice, interesante si informative.

Pentru a stabili comunicarea cu vizitatorii site-ului si pentru a creste factorii sociali, este necesar sa folositi formulare de comentarii si butoane sociale. Utilizatorii vor putea sa isi exprime opinia, evaluarea, dorinta. Și datorita butoanelor sociale, acestia vor impartasi un link catre articolul sau produsul tau cu urmaritorii lor de pe retelele de socializare. Vei primi un bonus suplimentar sub forma de publicitate gratuita si vizitatori noi.

 

Optimizare tehnica

Aceste modificari nu vor fi vizibile pentru utilizatorii obisnuiti, dar pentru roboti va conta calitatea optimizarii tehnice. Informatiile, butoanele si contoarele nedorite trebuie blocate de la indexare de catre motoarele de cautare. Acest lucru se realizeaza prin aplicarea de tag-uri speciale – noindex si nofollow.
Textul destinat vizitatorilor site-ului trebuie sa poata fi indexat, nu trebuie blocat. Este important sa verificati fiecare pagina pentru corectitudinea tag-urilor utilizate.

 

Folosirea sitemap-ului

Viteza de indexare a noilor pagini, precum si comoditatea utilizatorilor de a gasi informatiile necesare, depind de corectitudinea optimizarii sitemap-ului. Prezenta unei sitemap ajuta la facilitarea accesului vizitatorilor la materialele din arhiva. Daca site-ul este actualizat frecvent, robotii vor putea descoperi rapid noile pagini examinand o sitemap-ul XML.
Sitemap-ul este un element important al structurii. Este necesar sa se inceapa crearea si optimizarea acestuia in etapa de dezvoltare a sectiunilor si categoriilor site-ului.

 

Eliminarea continutului duplicat

Optimizarea SEO in pagina presupune eforturi pentru eliminarea continutului duplicat. Este important nu numai sa gasesti paginile duplicate, ci si sa le schimbi, sau cel putin sa le blochezi indexarea de catre motoarele de cautare.

 

Optimizare seo motoare de cautare

 

Optimizarea meta tagurilor

O importanta primordiala o are meta tagul de titlu. In plus, trebuie sa completati corect subtitlurile si o scurta descriere. Cuvintele cheie trebuie utilizate in continutul meta tagurilor. Pentru fiecare pagina, trebuie sa creezi un titlu si o descriere unica.

 

Unicitatea continutului

Textul de pe site trebuie sa fie unic. Nu poti gresi atunci cand scrii articole si stiri. Pentru un text non-unic, poti obtine penalizari de la motoarele de cautare. Periodic, trebuie sa verificati unicitatea continutului postat. Din pacate, furtul de continut este atat de raspandit incat cei ce recurg la asta pot folosi cu usurinta textele tale si le pot publica pe site-urile lor.

Prezenta textelor preluate de pe alte site-uri va anula toate eforturile de optimizare a site-ului. Prin urmare, este necesar sa verifici periodic unicitatea continutului si sa iei masuri in raport cu acele site-uri care folosesc texte furate.

Continutul cu erori nu numai ca va speria cititorii, dar va afecta si promovarea motorului de cautare si clasarea site-ului. La crearea continutului textului, trebuie evitata orice fel de eroare.

 

CNC (adresa URL care poate fi citita de oameni)

Adresa web a paginii site-ului ar trebui sa fie inteligibila pentru utilizatori. Crearea unui CNC va permite sa prezentati site-ul intr-o lumina favorabila. O adresa URL informativa si inteligibila va incurajeaza sa faceti click pe link. Astfel de link-uri web arata bine in rezultate. Daca interogarea corespunde cu textul link-ului, motorul de cautare va evidentia cuvintele corespunzatoare cu bold.

Optimizarea interna corecta te va ajuta la o pozitionare mai buna in rezultatele cautarilor de pe motoarele de cautare. Utilizatorii vor observa site-ul tau si vor fi interesati de informatiile, produsele sau serviciile propuse.

Despre noi

IOmedia este o agentie specializata in servicii de dezvoltare web, aplicatii software, servicii de web design, marketing online si tutoriale video.

Solicita oferta

Oferim servicii care iti vor creste afacerea online.

Ultimele noutati!

Ultimele articole

Vezi toate articolele