Tutoriale video

Tutoriale video

Comercializezi produse? Prestezi servicii (aplicații, marketplace-uri, crm-uri etc)? Le faci noilor angajați training?

DA. Ai nevoie de tutoriale video.

Ce sunt tutorialele video și de ce să le folosești?

 

Tutorialele video sunt videoclipuri cu instrucțiuni care îi trec pe cei ce le vizionează prin modul corect de a utiliza un produs sau un serviciu. Pentru un site web sau o aplicație mobilă, acesta implică, de obicei, captarea ecranului și instrucțiuni pas cu pas despre cum să îndepliniți anumite funcții în interfața de utilizator (UI). Pentru un produs fizic, acesta poate include câteva cadre ale caracteristicilor produsului tău și un ghid vizual pentru a le face să funcționeze.

Tutorialele video reduc ambiguitatea utilizatorilor care își desfășoară activitatea prin produsul sau serviciul tău, ceea ce înseamnă mai puține apeluri sau e-mailuri pentru echipa ta de suport. În loc să fie oferit suport telefonic detaliat pentru a rezolva o problemă sau să se creeze un manual de instrucțiuni, tutorialele video le permit utilizatorilor să urmărească vizual procesul.

Descoperă avantajele tutorialelor video

Ușor de urmărit

Fiecare tutorial video oferă soluția pentru o problemă sau o funcționalitate. Astfel vei avea soluția la îndemână fără să cauți printr-o documentație întreagă.

Doar esențialul

Tutorialele video sunt scurte și la obiect, astfel încât să ai soluția cât mai repede cu putință.

Soluții rapide

Acces rapid la soluții pentru probleme recurente. Ai răspunsul mereu la îndemână.

Eficientizarea costurilor

Cu tutoriale video nu vei mai avea nevoie de o echipă mare pentru suport sau un angajat care să facă instructajul unui nou angajat.

Creșterea vânzărilor

Publicul țintă va putea vedea produsul sau serviciul tău în acțiune și se va convinge de calitatea lui.

Disponibile oricând

Spre deosebire de suportul clasic telefonic sau prin e-mail, tutorialele video sunt disponibile în orice moment al zilei, 24/7.

Când și cum ar trebui să folosesc tutoriale video?


Tutorialele pot fi plasate pe pagina ta cu întrebări frecvente (FAQ) pentru a atrage clienții care întâmpină deja anumite probleme. Acestea pot fi, de asemenea, incluse în răspunsurile tale de e-mail către clienți, în aplicație pentru utilizatorii noi după înregistrare sau chiar ca un cod QR pe cutia unui produs. De multe ori, oamenii creează videoclipuri tutorial ca răspuns la primirea repetată a unei întrebări sau probleme din partea utilizatorilor.

În cazul procesului intern de training pentru angajații noi, acestea pot fi puse la dispoziția lor fie prin rețeaua internă, fie pe un server sau pe un serviciu VOD și setate ca video-uri private.

Ultimele proiecte

Vezi toate proiectele

Vreau o ofertă de tutoriale video

Lasă-ne să te ajutăm să-ți dezvolți afacerea în mediul online.

Ce spun clienții

Vezi toate părerile