Unde gasesti imagini gratuite pentru uz comercial?

Exista multe site-uri cu imagini unde poti gasi fotografii gratuite. Dar majoritatea nu pot fi utilizate in scop comercial. In acest articol iti vom spune ce fotografii puteti folosi in acest scop si unde sa le cauti.

 

Ce imagini pot fi utilizate legal in scop comercial?

Utilizarea gratuita a fotografiilor licentiate in baza Creative Commons (CC), si anume:

  • CC Attribution (CC-BY): Fotografiile pot fi folosite in orice scop, inclusiv comercial. Poti edita imaginea, o poti adauga altei imagini, dar trebuie indicat autorul.
  • CC Attribution ShareAlike (CC-BY-SA): Fotografiile pot fi de asemenea folosite dupa cum doresti, dar cu atribuire.
  • Attribution-NoDerivs (CC BY-ND): Trebuie sa specifici autorul, dar imaginea nu mai poate fi editata: crop, efecte etc.

Creative Commons (CC) are alte subcategorii de licente, etichetate CC Attribution Noncomercial. Acesta interzice utilizarea imaginii in scop comercial, dar permite folosirea lor pe bloguri si pagini personale, precum si in scopuri educationale.

Pe langa CC, exista si o licenta precum Public Domain. Inseamna ca imaginea este recunoscuta ca domeniu public si poate fi folosita liber.

Imagine gratuita

 

20 de librarii de imagini gratuite pentru uz comercial

 

Unsplash

Librarie mare de fotografii unde toate imaginile sunt gratuite. Creatorii declara acest lucru in sectiunea „Licenta”.

Fotografiile sunt impartite pe categorii, exista informatii despre calitatea lor. Exista 4 dimensiuni: mici, medii, mari si originale. Toate cele 4 dimensiuni de imagini pot fi descarcate fara a crea un cont.

 

Realistic shots

Pe acest site, fotografiile sunt prezentate sub forma a 5 subiecte populare: arhitectura, natura, oameni, calatorii, tehnologie. In fiecare saptamana, se adauga 7 imagini noi. Exista hashtag-uri pentru cautari rapide. Fotografiile pot fi descarcate gratuit.

 

Life of pix

Aceasta librarie de fotografii este a agentiei de publicitate canadiana LEEROY Creative Agency. Aici poti gasi multe fotografii realizate de amatori pe care le poti descarca gratuit.

 

Gratisography

Aceasta este o librarie de fotografii amuzante, neobisnuite si creative si imagini desenate. Pot fi descarcate la calitate inalta, editate si utilizate atat in ​​scopuri personale, cat si comerciale.

 

Pixabay

Acest serviciu ofera fotografii, ilustratii si vectori si chiar videoclipuri care pot fi utilizate dupa cum doesti. Pentru a evita captcha-ul pentru fiecare descarcare poti crea un cont gratuit.

 

Free nature stock

Daca ai nevoie de imagini de inalta calitate din natura, in aceasta librarie de imagini le vei gasi cu siguranta. Sunt adaugate aproape zilnic noi fotogragii si exista hashtag-uri pentru cautare rapida si foarte specializata.

 

Freestocks.org

O alta librarie cu fotografii gratuite pentru uz comercial. Imaginile sunt impartite in categorii populare, inclusiv moda si animale.

 

ISO Republic

Acesta este un proiect privat al fotografului britanic Tom Eversley. In cadrul serviciului veti gasi fotografii si videoclipuri de calitate.

 

Startup stock photos

Librarie de imagini specializate creat pentru startup-urile tehnologice. De asemenea, poti gasi imagini potrivite pentrul domeniul afacerilor in general. Site-ul este putin mai dificil de utilizat, dar daca ai nevoie de imagini pentru acest domeniu, este mai bine sa incepi sa cauti pe el.

 

Stocksnap

Acesta este un site destul de bun, unde exista multe fotografii cu diverse subiecte. Imaginile sunt bune si interesante, iar colectia de fotografii este reinnoita in fiecare saptamana.

 

Kaboompics

Librarie de fotografii cu peste 16 mii de imagini gratuite si cautare disponibila. De asemenea, sunt adaugate noi fotografii in mod regulat. Pe acest site gasesti si un blog unde puti citi despre design si marketing.

 

Travel coffee book

O alta galerie foto dedicata calatoriei. Aici poti gasi peisaje frumoase, monumente, imagini ale strazilor oraselor din intreaga lume.

 

Freerange stock

O colectie imensa de poze gratuite. Ele pot fi descarcate cu mai multe dimensiuni, insa, numai dupa inregistrare. Exista etichete pentru cautare rapida.

 

New old stock

Pe acest site vei gasi fotografii vintage alb-negru. Acestea sunt sub licenta Public Domain, ceea ce inseamna ca pot fi folosite in mod liber.

 

Reshot

Acest serviciu este diferit prin faptul ca prezinta fotografii originale, spre deosebire de cele care se afla pe majoritatea site-urilor de imagini gratuite. Galeria de imagini este suficient de mare, exista o cautare si etichete.

 

Free images

O colectie mare de fotografii gratuite pentru uz comercial.

 

Designerspics

Un alt proiect creat de fotograful Jeju John. Imaginile sunt impartite in categorii si exista etichete.

 

IM Free

Fotografiile de pe acest site sunt impartite in categorii si subcategorii, astfel incat a gasi imaginea potrivita nu este o problema. Exista, de asemenea, pictograme (icon-uri) disponibile pentru descarcare gratuita.

 

Morguefile

O arhiva mare care este actualizata regulat cu fotografii ale profesionistilor si amatorilor.

 

Pexels.com

Pe acest site vei gasi sute de mii de imagini gratuite stranse de pe alte site-uri de imagini gratuite.

 

Asadar, site-urile prezentate mai sus iti vor permite sa selectezi cele mai bune imagini pe care le poti utiliza in scopuri comerciale: publicitate, magazine online, ambalaje de marfuri, etc. Poate vei petrece mai mult de o ora cautand imaginile dorite, dar atunci vei fi sigur ca vei folosi imagini legal, fara a incalca drepturile autorilor.

Despre noi

IOmedia este o agentie specializata in servicii de dezvoltare web, aplicatii software, servicii de web design, marketing online si tutoriale video.

Solicita oferta

Oferim servicii care iti vor creste afacerea online.

Ultimele noutati!

Ultimele articole

Vezi toate articolele